Cocktaiils.dk leverer "cocktails to go".
Rune er partner i firmaet og afvikler store events. Han har været restaurantmanager og bartender på adskillige danske cocktailbarer, og har seks års erfaring i branchen.

På en skala fra 37,5 - 100%, hvor vild er du så med gin?
Det må blive solide 90%. Der skal altid være plads til at blive overrasket, forhåbentlig har jeg stadig mange gode ginoplevelser til gode.
 
Hvornår og hvordan startede din passion for cocktails?
Jeg havde solgt vin og spiritus i en årrække og begyndte langsomt at interessere mig mere og mere for cocktails.
Alle de smagsoplevelser man kunne opnå ved at mixe alkohol, hjemmelavet sirup, diverse likører og friskpresset juice. 

Har du en favorit gin?
Lige for tiden er jeg ret glad for Roku Gin. De japanske botanicals giver en lækker og blød Gin & Tonic, som min kæreste også kan være med på.

 
Hvad ville du servere for personer, der påstår at de ikke kan lide gin for at omvende dem?
Snakker vi cocktails, så er en god Bramble opskrift altid god at have ved hånden for at omvende folk, der ikke er så begejstrede for Gin. Min kompagnon har lavet en super lækker sirup på en masse forskellige skovbær, så det er den, vi bruger istedet for ren brombær. Skal det være en Gin & Tonic så er Hendricks min go to til folk, der ikke er særlig glade for Gin.
 
Hvad er, efter din mening, den nyeste trend indenfor cocktails?
Grafiske cocktails stod til at blive det store nye projekt for os i 2020. Det er et billede eller logo, vi trykker på rispapir med frugtfarve. Det kan man så ligge oven på toppen af skummet på sin Sour. Det fungerer super godt som velkomstdrinks og giver folk en wauw oplevelse. Da Danmark blev lukket ned pga. Covid-19 og alle vores events blev aflyst, var der lange udsigter til at vi kunne komme ud og lave vores catering. Derfor sadlede vi om og lavede et TakeAway cocktail koncept. Efterspørgslen har været ret overvældende, jeg tror at mange sidder derude og savner lidt fest og farver og ikke mindst lækre cocktails to go. Derfor er vi pt. i gang med at udvikle nye cocktails, vi kan tilbyde via vores webshop.
 
Hvad er din holdning til garnish i en G&T?
Som bartender er jeg stor tilhænger af muligheden for, at give mine gæster en oplevelse ved hver drink. Derfor er garnish, selv i en G&T noget jeg altid gør brug af.
 
Har du en favorit drink/cocktail med gin? (gerne med en opskrift)
Som sagt er jeg ret glad for vores Berry Cobbler. Min makker Alexander laver en rigtig lækker sirup på skovbær. Sammen med friskpresset citronjuice og en god Gin får man et lækkert twist på den klassiske Bramble opskrift.

5 cl Greenalls Gin
3 cl Hjemmelavet Skovbær Sirup
3 cl Friskpresset Økologisk Citronjuice 
 
Hæld ingredienserne i din cocktailshaker og fyld den med isterninger.

Shake i 8-10 sekunder og fyld herefter et lowball glas med knust is.

Strain din cocktail over i lowball glasset og top igen med knust is.

Som garnish bruger vi en mynte kvist, stikkelsbær og brombær. Man kan evt. også bruge en dehydreret lemon wheel. Til slut drysser vi nænsomt med flormelis henover cocktailen for at give den det sidste touch.
 
Hvilken gin har sidst virkelig overrasket dig? (positivt eller negativt)
Greenalls har i den grad overrasket positivt. Faktisk så meget at den er blevet vores foretrukne, når vi laver cocktails til events. Vi bruger den også til Gin & Tonics.
 
Har du en anekdote eller noget fakta om gin eller cocktails, som du synes er sjovt, spændende eller underholdende?
Oprindelsen for cocktailen "Gimlet" har jeg altid syntes var interessant og lidt sjov. I gamle dage var søfart ikke helt ufarligt.
Udover at man skulle krydse Atlanten med de dertilhørende farer, så var sygdommen skørbug også noget der i værste tilfælde kunne tage livet af en. Skørbug resulterede i at sømændenes tænder faldt ud og i yderste konsekvens gjorde manglen på C- Vitamin at mange omkom. Det måtte den britiske flåde naturligvis finde løsning på. Konservering af limesaft i Gin blev svaret. På den måde kunne sømændende også få deres C-vitamin midt ude på Atlanterhavet. Gimlet blev simpelthen opfundet for at forebygge en sygdom der i sin samtid var et stort problem for mange.

Tak til Rune. Du kan besøge cocktaiils.dks take-away side på nedenstående link
Husk at følge frugtskiver.dk på Instagram og Facebook, så du ikke går glip af næste profil.